7. februar 2018 skrev Kjerteminde Avis

Op mod et halvt hundrede mennesker mødte frem i Hindsholm-hallen tirsdag den 6. februar for at finde de bedste idéer til en Holmens Dag den 9. juni.

Der manglede hverken initiativ eller gode idéer, da lokalråd og foreninger i går indbød til brainstormmøde for Holmens Dag, den nye signaturbegivenhed, der forhåbentlig skal holdes hvert år på Hindsholm.

Styregruppen bag Holmens Dag har allerede lagt en køreplan for, hvordan Holmens Dag kan rykke rundt fra Mesinge i 2018, til Viby, Dalby, Martofte og endelig Drigstrup i 2022.

Landsbyrådets formand Steen Hjorth lagde ikke skjul på, at inspirationen til Holmens Dag kommer fra Bornholms folkemøde. Og at det er svært at konkurrere med en begivenhed, der hvert år trækker op mod 100.000 mennesker.

– Men hvis vi bare får 1000, er det helt godt! sagde han.

Legeland

Allerede nu ved arrangørerne, at et legeland, der skal være permanent, bliver en del af Holmens Dag i Mesinge. Kerteminde Kommune har bevilget 90.000 kr. på betingelse af, at man selv kan skaffe et tilsvarende beløb, og Steen Hjorth var sikker på, at man nok skulle finde pengene.

Hoppepuden, der allerede er stillet op ved Mesinge Skole, skal udvides ned mod skaterbanen, og den 14. marts går man i gang med at byggeriet. Tanken er, at der allerede til Holmens Dag skal være et godt sted til de mange børn.

Med hilsen til Bornholm

Et af initiativerne for de voksne gik ud på at gå Bornholms Folkemøde så meget i bedene, at Bertel Haarder kunne møde frem til Holmens Dag.

Og han havde da også først sagt ja – og så nej ved nærmere eftertanke. Så spørgsmålet om mere landskendte trækplastre står stadig åbent.

Der var dog ikke den store bekymring på planlægningsmødet, hvor en del “faste” sommerhusbeboere fra hovedstaden og omegn blev nævnt som mulige talere.

Kasper Ejsing Olesen, Kertemindes borgmester, har allerede sagt ja til at komme, når Holmens dag for første gang ruller sig ud.

Lokale producenter

Både Syberg Kvæg og Hindsholm-grisen var repræsenteret af ejerne, som deltog i at udvikle de mange idéer.

Men de understregede også, at fødevaresikkerheden skal være i top, især når man forventer mange gæster og salg af forskellige delikatesser.

Måle Bagerbod har også lovet at deltage, og inde fra Kerteminde kommer Vaffelhuset.

Hindsholmskolen leger med

Også de unge og yngre skal i spil til Holmens Dag, og blandt andet foreslog deltagerne, at man skulle få gang i noget e-sport. Simon Ettrup Hansen fra Hindsholmskolen kunne forsikre, at dét kunne de fleste elever på nok finde ud af!

Lige i øjeblikket har Holmens Dag udskrevet en konkurrence om at tegne en plakat, som skal være færdig den 15. marts. Og her er det også Hindsholmskolen, der satses på.

Et væld af idéer

Men ellers var der masser af idéer om musik, om udstilling – hvor 9 ud af 12 kunstnere foreløbig har sagt ja – om yoga i naturen, om højskolesang og symfoniorkester, om fortælletræ og sofasamtaler, om Jazz, streetfodbold og ditto håndbold, og om organiserede cykelture til Gabet og hjem igen.

En meget tilfreds Steen Hjorth takkede for de gode forslag og lovede, at styregruppen nu ville gå tilbage efter at være blevet “sindssygt bekræftet i, at Holmens Dag er en god idé!”

Mesinge Lokalråd bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside, accepterer du brugen af cookies.